News Archive

Tomas Service

Vi söker en Servicetekniker till Kraftverk och Massabruk i Stockholm/Mälardalen

Vill du bli en av oss?

Oleinitec Nordic AB är ett kunskapsföretag inom mätteknik och den kompetenta länken mellan innovativ teknik och funktion inom nordisk forskning och industri för material-, vätske- och gasanalys. Vi skapar driftsäkra lösningar med låga underhållskostnader genom kvalificerade behovsanalyser och kontinuerlig uppföljning under instrumentens hela livscykel. Bolaget har 10 anställda i Sverige och vi ingår i finska WEST Invest Group med ca 450 anställda och en omsättning på 85 miljoner €.  Just nu är vi inne i en expansiv fas och söker därför ytterligare en servicetekniker.

Arbetet på Oleinitec präglas av god laganda där alla är beredda att hjälpa till för att göra våra kunder nöjda. Vi söker därför dig som är både självgående och hjälpsam. Som servicetekniker ansvarar du för hela processen från tecknande av avtal, inbokning av service, inköp av slitage- och reservdelar, rapportering till kund och i våra CRM-system till att meddela vår ekonomiavdelning att arbetet är klart för fakturering.

Oleinitec är ett kunskapsföretag och är distributör för flera välrenommerade tillverkare. Därför är det en spännande utmaning för alla anställda att arbeta här. Vi måste ständigt utveckla oss själva och lära oss om våra olika produkter och applikationer inom flera olika branscher.

Du kommer i första hand att arbeta hos kunder i Stockholm/Mälardalen men regionen sträcker sig från Värmland över till Östergötland och norrut i landet. Ibland får du med kort varsel rycka ut och hjälpa till i södra Sverige och resten av Norden så du får inte vara rädd för att resa.

Planering och arbete utförs självständigt och är delvis beroende av kundernas driftsperioder. Det är viktigt att planerade arbeten utförs i tid enligt överenskommelse med kund.

I rollen som servicetekniker hos Oleinitec är det viktigt att du är social och känner dig bekväm i dina kontakter med kunder för att bygga långsiktiga relationer.

 

Arbetsbeskrivning i korthet:

 • Servicetekniker för mätinstrument vätskeanalys på i första hand kraftverk och massabruk.
 • Service och support inom processanalys via telefon och mail.
 • Underhåll och kalibrering ute hos kunder.
 • Idrifttagning av nya instrument.
 • Se till att vi har rätt utrustning och kunskap för att utföra ovan.
 • Försäljning av underhållsavtal och reservdelar för processanalys.
 • Uppmärksamma företagets säljare om kunder som har behov av att uppgradera, byta ut eller köpa nya instrument.
 • Ansvar för eget reservdelslager.
 • Kontakter med leverantörer gällande tekniska frågor.
 • Handhavande-utbildning av personal hos kund.
 • Befrämja långsiktiga relationer med våra kunder.

 

Grundkrav

 • B-körkort, gymnasiekompetens och goda kunskaper i både engelska och svenska språket är ett grundkrav för tjänsten.
 • Tekniskt gymnasium med inriktning elektronik/styr & reglertekniker eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
 • Det är meriterande om du har el-behörighet och har arbetat med service och underhåll hos en annan leverantör eller på en industri så att du har en känsla för vad jobbet kräver.

 

Produktgrupper

Online analys- och provtagningsutrustning för vatten & ångcykeln på kraftverk & massabruk. Du kommer på sikt även att få arbeta med våra övriga online och laboratorieinstrument.

 

Övrigt

Utbildning sker internt men framför allt hos respektive leverantör.

Antal övernattningar per år uppskattas till mellan 50 och 60.

Tjänstebil, telefon & dator enligt avtal.

Tjänsten är en hybridtjänst med möjlighet att utföra administrativa uppgifter hemifrån.

Oleinitec har kollektivavtal via Teknikföretagen.

Läs mer om Oleinitec Nordic AB på www.oleinitec.se

 

Ansökan

För frågor gällande tjänsten kontakta produktchef Johan Börjeson på
telefon 08-636 24 11.

CV och personligt brev skickas till johan.borjeson@oleinitec.se.

Sista ansökningsdag: 2024-01-31, men urval sker löpande.

Service technician doing maintenance on analysers for Silicia and Sodium
Som servicetekniker på Oleinitec måste du förstå innebörden av vad analysatorerna mäter i kundernas processvatten. Här pågår service av en Natriumanalysator.

 

 

Tomas Service

Nya ISO 17034 standarder är här! Vi firar med kampanjpriser!

Vi har glädjen att meddela att vi har utökat vårt utbud av certifierade referensmaterial (CRM) med vårt nya sortiment av ISO 17034 pH-buffertstandarder och konduktivitetsstandarder från Reagecon. Sedan tidigare har vi vårt befintliga sortiment av ISO 17034 ackrediterade standarder för sackaros i vatten.

ISO 17034 är en internationellt erkänd ackreditering för produktion av certifierade referensmaterial (CRM). Den ger den högsta möjliga nivån av kvalitetssäkring och ger kunden fullt förtroende för att tillverkarens standarder produceras korrekt och kompetent på ett sunt mättekniskt sätt. ISO 17034-ackrediteringskraven omfattar produktionsplanering, karakterisering av råmaterial, tilldelning av certifierade värden, osäkerhet, spårbarhet, homogenitets- och stabilitetsstudier samt förpacknings- och dokumentationskontroll.

Reagecons mättekniska expertis gör det möjligt för oss att konsekvent producera certifierade referensmaterial och kalibreringsstandarder som ger användarna förtroende för de genererade provmätningarna.

pH-buffertstandarder 
Reagecons certifierade referensmaterial (CRM) för pH-buffertar, som produceras enligt vår ISO 17034-ackreditering, är direkt spårbara till IUPAC pH-skalan genom en obruten spårbarhetskedja som uppnås genom en rad jämförelser, där de viktigaste referensmaterialen är standardreferensmaterial (SRM) som tillverkas av NIST.

 

Konduktivitetsstandarder
Reagecons certifierade referensmaterial (CRM) för konduktivitetsstandarder tillverkas enligt deras ISO 17034-ackreditering. Alla är tillverkade enligt exakta specifikationer med förlängd hållbarhet och stabilitet, även efter att flaskan har öppnats.

 

Brix-standarder
Reagecons certifierade referensmaterial (CRM) för sackaros i vatten (Brix) produceras enligt deras ISO 17034-ackreditering, de är lämpliga för användning på refraktometrar av alla märken och modeller och uppfyller ICUMSA-kraven.

 

Om leverantören:
Reagecon, som ingår i Calibre Scientific-koncernen, är en av de största tillverkarna av fysikaliska och kemiska standarder.

Företaget är baserat i en 8 000 kvadratmeter stor anläggning som inkluderar en stor uppsättning laboratorier för tillverkning, kvalitetskontroll samt forskning och utveckling i Shannon, Irland. De har även egna försäljningskontor i Shanghai samt i Nordamerika, Europa och Storbritannien genom sina systerföretag inom Calibre Scientific.

Reagecon har 100 anställda, varav 50 % har examen i kemi eller naturvetenskap och de flesta arbetar med utveckling, produktion, testning, kvalitetskontroll samt försäljning och marknadsföring av de över 10 000 produktreferenser som för närvarande produceras. Reagecon har ett mycket aktivt FoU-program och utvecklar och marknadsför hundratals nya standarder varje år.

Alla Reagecons tillverkade produkter stöds av och visar deras position som ett kompetenscentrum inom vetenskapen om metrologi. Produkterna tillverkas, testas och certifieras enligt tillämplig ISO/IEC 17025
(A2LA Ref: 6739.03) eller ISO/IEC 17034 (A2LA Ref: 6739.01) ackreditering eller ISO/IEC 17025 (A2LA Ref: 6739.02) för kalibrering, i ett av 20 specialutrustade laboratorier.

Den resulterande produkten klassificeras inom en av 54 produktfamiljer, dessa familjer grupperas sedan och marknadsförs under 7 huvudsakliga produktrubriker, enligt listan nedan:

– Standarder för elektrokemi– Standarder för katjoner och anjoner
– Reagenser och standarder för farmakopéer
– Fysikalisk-kemiska standarder
– Standarder för totalt organiskt och oorganiskt kol
– Volumetriska lösningar för titrering
– Kundanpassade standarder och reagenser

Beställ av oss
Oleinitec Nordic har ett långvarigt samarbete med Reagecon. När du beställer dina standarder och annan utrustning från oss på Oleinitec tar vi hand om allt som rör transport och tull åt dig. Beställ, slappna av, ta emot varorna.

Kontakta oss idag om du vill veta mer.

Tomas Service

Opening hours and Seasons Greetings from Oleinitec & WEST Invest Group

The Team at Oleinitec would like to thank our customers, suppliers and partners for another fantastic year providing innovative technology to the Nordic research facilities & industries for material, liquid, and gas analysis.

We decided to allocate this year’s funds for Christmas greeting to support the Red Cross in their important work to help families caught in armed conflicts and disasters all over the world.

Our owners in the WEST Invest Group are their Christmas funds to the Good Christmas Spirit collection organized by the Finnish Red Cross and Mannerheim League for Child Welfare. This collection by the Red Cross and the Mannerheim League supports low-income families with children.

If you are able, please join us in supporting these organisations:

https://www.rodakorset.se/

https://www.icrc.org/en

https://www.redcross.fi/good-holiday-spirit-collection/

https://www.mll.fi/en/

 

 

Our Opening hours over the holidays

December 25 – CLOSED
December 26 – CLOSED

January 1 – CLOSED
January 5 – Open from 8 AM to 1 PM

All other weekdays – Open and available as usual between 8 AM and 4 PM

 

Seasons Greetings from Oleinitec & WEST Invest Group

Tomas Service

Meet us at LabDays 2023 in Oslo on the 11th & 12th of October

It is a great pleasure to invite you all to visit booth 67 at the LabDays 2023 Convention in Oslo!

The dedicated Product Managers from Oleinitec Nordic AB and Retsch Norway AS will share the stand together with experts from  our supplier Microtrac MRB.

In the nearby Exhibitor Lab Theatre, we will take the scene 4 times to share our knowledge about the analyzing techniques:

Oct 11th 10:00-10:25 Oleinitec Nordic

Oct 11th 13:30-13:55 Oleinitec Nordic

Oct 11th 14:30-14.55 Retsch Norway

Oct 12th 14.30-14.55 Retsch Norway

The Trade Fair will be filled with interesting exhibitors and a trip from anywhere in Scandinavia will be well worth the effort. And you will get to meet some real experts from Microtrac MRB, Retsch Norway and Oleinitec Nordic AB!

See the Hall Plan with all the exhibitors by clicking here.

 

Register for FREE tickets by clicking here.

 

See you in Oslo!

 

Microtrac MRB Logo

 

 

Tomas Service

Sigrist lanserar ny inline-givare för bryggerier – TurBiScat PM 40

Vår leverantör av högkvalitativa turbiditets och absortionsinstrument från Schweiz, Sigrist Photometer AG, lanserade i helgen ett nytt instrument för bryggerier.

TurBiScat PM 40 mäter i första hand grumlighet i drycker, men även färg i öl enligt MEBAK / EBC / ASBC. TurBiScat blir därmed dessutom en inline färgmätare. Kombinationen av Hastelloy och Saphir i en tätningsfri design tillåter användning i praktiskt taget alla processapplikationer. TurBiScat PM 40 bestämmer grumlighet med optimal färgkompensation genom mätning av spritt ljus och är MEBAK/EBC-kompatibel.

Fotometern mäter ströljus i vinklar i både 90° och 25°. Instrumentet kan användas brett med sin dubbla vinkelmätning i bryggerier från brygghuset till filterkällaren, från övertryckstanken till buteljering. Sensorns funktion övervakas permanent. Kalibrering görs enkelt med hjälp av en sekundär referensstandard.

TurBiScat PM 40 visas i en ny, fräsch design med inbyggd färgad pekskärm. TurBiScat PM 40 kan lätt identifieras i produktionslinjen tack vare en diskret men synlig grön accentfärg som sticker ut bland allt rostfritt på bryggeriet. Mätvärden, kurvor samt datastatus visas direkt vid mätpunkten. Kontrollenheten är också integrerad, ingen extra enhet krävs. Detta förenklar installationen och minskar strömförbrukningen. Men sitter instrumentet på ett svåråtkomligt ställe kan man med fördel beställa ett instrument med extern kontrollenhet (SiDis).

Datasäkerhet är ett allt viktigare ämne och har förbättrats. Inställningar görs på ett innovativt sätt genom uppkoppling på ett lokalt nätverk mellan givare och tex mobil (inte via internet).

 • Hög noggrannhet, dubbel vinkelmätning (90° + 25°), brett mätområde och valfritt med färgmätning
 • Värden och mätkurvor indikerade direkt på mätpunkten
 • Beprövad mätteknik, mätmetod identisk med laboratorieinstrumentet LabScat 2

Kontakta oss idag eller läs mer hos Sigrist: https://www.sigrist.com

Om tillverkaren:

Sigrist-Photometer AG, med rötter och huvudkontor i Ennetbürgen i Schweiz, har sedan 1946 utvecklat, tillverkat och marknadsfört optiska mätinstrument av hög kvalitet för användning inom vattenrening, livsmedelsindustri, industriella processer samt trafik och miljö. Företaget är en av de teknik- och kvalitetsledande företagen och säljer sina produkter i mer än 80 länder. Med stort engagemang bidrar dess 85 anställda till en hållbar positiv utveckling av företaget och dess värdebaserade kultur.

Det breda nätverket av försäljnings- och servicepartner ger kompetent rådgivning över hela världen och stöder kunderna i den praktiska användningen och servicen av alla Sigrists produkter och system.

 

Kontakta oss genom att ringa 08-636 24 00 eller fylla i formuläret nedan om du vill veta mer.

Tomas Service

Trevlig sommar!

Vi på Oleinitec Nordic AB vill önska alla våra kunder och samarbetspartners en riktigt trevlig sommar!

Under midsommarhelgen har vi följande öppettider:

Torsdag 22/6 8-13
Fredag 23/6 Stängt

Resten av sommaren har vi öppet som vanligt men med reducerad bemanning. 

 

 

 

Så om du behöver hjälp med analysutrustning, provtagningsutrustning, reagenser eller standarder så kan vi hjälpa till!

Kontakta oss på 08-636 24 00 eller sales@oleinitec.se / service@oleinitec.se eller hitta din kontaktperson för direktkontakt här.

Hälsningar från alla oss på OleiniTec Nordic AB!

 

Trevlig sommar!
Have a nice summer!
Angenehmer Sommer!
¡Verano agradable!
Bel été !
Piacevole estate!
! صيف ممتع
! تابستان دلپذیر

Team of happy people at the office

Ordinarie öppettider:

Måndag 9:00 – 16:00
Tisdag 9:00 – 16:00
Onsdag 9:00 – 16:00
Torsdag 9:00 – 16:00
Fredag 9:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

 

Tomas Service

Rent vatten på labbet

Använder du rent vatten för din produktion eller forskning? Idag kanske du köper avjonat vatten på dunk, eller har en renvattenutrustning som är dyr i drift eller krånglig att underhålla. OleiniTec Nordic AB kan hjälpa er!

Berätta för oss vilken vattenkvalitet ni har behov av och hur mycket ni använder så tar vi fram en kalkyl som visar hur mycket det kostar att producera rent vatten med en utrustning från Evoqua Lab Water Systems.

Oavsett om du behöver avjonat vatten för er labdiskmaskin och beredning av buffertar eller jobbar med PCR, AAS, TOC-analys eller cellodlingar med krav på ultrarent vatten så har vi en lösning för er. Läs gärna mer om hur vi hjälper er producera vatten av Typ I, II eller III.

Vi hjälper er med ett komplett system från ingående kranvatten till tappkran med vatten av den kvalitet ni är i behov av.

Innan vi offererar ett system kommer vi gärna ut till er på plats för att ta ett vattenprov och gå igenom era behov.

Genom att anlita oss på OleiniTec Nordic AB så säkerställer ni inte bara att ni får rätt kvalitet till rätt pris då ni även får ett system som tillverkas i Europa med tysk kvalitet.

 

Om tillverkaren:

Evoqua Water Technologies GmbH är ett tyskt bolag som grundades 1977 under namnet SG Water. 2008 köpte Siemens verksamheten som ett komplement till deras lab-diskmaskiner. AEA Investors LP köpte sedan Siemens Water Technologies och bytte namn till Evoqua Water Technologies GmbH. Företaget har idag ca 300 anställda på två orter i Tyskland.

Oleinitec representerar Evoqua Water Technologies GmbH i Sverige och Danmark men vi jobbar inte med Evoquas övriga sortiment.

Tomas Service

Längre hållbarhet och stabilare ölsmak: Maselli LP20 är verktyget för stora och små mikrobryggeriers kvalitetskontroll

I en perfekt värld skulle ölet smaka likadant vid buteljeringen som i slutet av hållbarhetstiden. I verkligheten börjar öl genomgå smakförändringar så snart det lämnar bryggeriet. Följaktligen är smakinstabilitet nu ett av bryggeriindustrins mest kritiska kvalitetsproblem.

Med lanseringen av den nya LP-serien har Maselli vidareutvecklat LP20 – Portable and Laboratory CO2/O2 Analyzer – det perfekta verktyget för mikrobryggerier som behöver utföra noggranna CO2- och O2-analyser både i produktionen och i QC-laboratoriet på sin anläggning.

Vad menar vi med “bärbar och laboratorieanalysator”?
– Med sina bärbarhetsfunktioner och sina egna uppladdningsbara batterier kan LP20 tas med överallt och användas direkt från tankarna vid din produktionslinje för att övervaka ölet i olika steg av bryggningsprocessen.
– Med sin enkla anslutning till Maselli Automatic Sampler SL01 kan LP20 också användas i laboratoriet. Provtagaren kan hantera alla typer av behållare, inklusive burkar, flaskor och PET.

Hur fungerar det?
Utrustningen fungerar genom att kombinera bestämning av CO2-innehållet baserat på Henrys lag med en optisk O2-mätning för att säkerställa snabb och otroligt exakt analys.
Alkoholbestämning är också ett alternativ om du behöver det.
Inte bara öl … LP20 passar inte bara för ölindustrin utan även för mätning av mousserande vin, seltzer eller andra kolsyrade drycker.

Ord från en expert!
Maselli LP20 framgångsrika fall på Birrificio della Granda

Birrificio della Grandas erfarenhet av LP20-utrustningen har visat sig vara mycket framgångsrik. Bryggeriet kan nu garantera sina konsumenter en högkvalitativ produkt med rätt CO2-värden och syrenivåer för att säkerställa ölens hållbarhet och ursprungliga smak över tid.
I denna kundsuccéberättelse berättar Ivano Astesana – bryggeriets ägare – om della Grandas erfarenhet av LP20 och Maselli i allmänhet.

Klicka på länken för att höra direkt från en kund vad han tycker:
Birrificio della Granda på YouTube

 

Om tillverkaren:
Maselli grundades redan 1948 och är fortfarande ett familjeföretag som kan glädja sig med 3 generationer av konsekvent tillväxt.

Deras huvudkontor ligger i Parma, Italien, med ett världsomspännande nätverk av systerföretag, distributörer och agenter för att betjäna den globala marknaden både när det gäller försäljning, support och service.

Masellis uppdrag har alltid varit att studera, konstruera och tillverka analysatorer för inline- och laboratoriekvalitetskontroll som bygger på innovativ optisk teknik som klarar av de mest kritiska utmaningarna inom den moderna industrin.

Numera är de en ledande leverantör av analysinstrument med tusentals installationer över hela världen.

De erbjuder ett instrumentprogram i världsklass som finns i olika modeller och många konfigurationer för att uppfylla de specifika applikationskraven i flera branscher: från livsmedels- och dryckesindustrin till läkemedelsindustrin, kemisk industri, petrokemisk industri och textilindustri….

Produktsortimentet är specialiserat på teknik för vätskeanalys med olika och omfattande tillämpningar inom de flesta industrisektorer: analys av brytningsindex, Brix, % Diet, koldioxid, syre, alkohol, extrakt, pH och konduktivitet både i processen och på laboratoriet.

 

Kontakta oss på Oleinitec om du vill veta mer!

Tomas Service

Onlinemätningar av brytningsindex säkerställer hög kvalitet

Mätningar av Brytningsindex (Refraktionsindex): Fördelar och tillämpningar
Brytningsindexteknik är det idealiska sättet att mäta vätskekoncentrationer, vilket ger många fördelar inom flera tillämpningsområden.

Maselli har sedan 1948 varit ledande inom tillverkning av refraktometrar för inline- och laboratoriebruk som kan mäta vätskekoncentrationer i alla typer av vätskeströmmar. Ett av skälen till vår framgång kommer från den teknik vi använder: refraktionsindex (RI).

Refraktometri är den teknik som mäter hur ljuset bryts när det passerar genom ett visst ämne. En refraktometer är ett optiskt precisionsinstrument som är konstruerat för att mäta RI hos vätskor, varifrån koncentrationen automatiskt beräknas.
Den grundläggande skalan för en refraktometer är RI. Det finns dock många etablerade samband mellan RI och koncentrationen av ett löst ämne, från vilka särskilda skalor kan härledas och byggas in i en refraktometer. De mest använda skalorna är de som baseras på socker i vatten. Brixskalan* är till exempel en allmänt erkänd skala för kvalitetskontroll.

*Brix är en sockerskala som bygger på förhållandet mellan RI (589,3 nm natrium) och viktprocent sukros i vatten vid 20 °C.

I många tillämpningar föredrar man att använda refraktometrar på grund av de inneboende fördelarna med denna typ av teknik. Inline-refraktometrar kan användas för kontinuerlig, extremt noggrann identifiering av ämnen i realtid och bestämning av kritiska faktorer som koncentration och renhet i lösningar. De fördelar som följer av användningen av RI-teknik är följande:
– Mätningen är oberoende av provets egenskaper: den kan utföras på vilken binär vätska som helst oavsett densitet.

– Den påverkas inte av närvaron av partiklar/fibrer.
– Den påverkas inte av produktens turbiditet eller färg.
– Ingen avvikelse över tid.
– Inga rörliga delar: underhållsfritt.
– Lätt att installera med hjälp av skräddarsydda fästen.
– Robust, hygienisk och CIP/SIP-resistent.
– Intuitivt med de mest använda gränssnitten

Masellis sortiment av inline-refraktometrar omfattar olika modeller och konfigurationer baserade på det mätområde som behövs och anläggningens kvalitetsmål:

UR24 – Mycket noggrann processrefraktometer
UR62 – Enklare processrefraktometer
URX1 – EX-klassad processrefraktometer.

De vanligaste användningsområdena för Maselli In-line-refraktometrar är: Livsmedel och drycker (läsk, öl och juicer), kemikalier, petrokemiska produkter, läkemedel och textilprodukter.

Läs mer hos Maselli genom att klicka här

Kontakta sedan oss på Oleinitec för diskussion kring en förbättrad kvalitetskontroll hos er.

 

Om tillverkaren:

Maselli grundades redan 1948 och är fortfarande ett familjeföretag som kan glädja sig med 3 generationer av konsekvent tillväxt.

Deras huvudkontor ligger i Parma, Italien, med ett världsomspännande nätverk av systerföretag, distributörer och agenter för att betjäna den globala marknaden både när det gäller försäljning, support och service.

Masellis uppdrag har alltid varit att studera, konstruera och tillverka analysatorer för inline- och laboratoriekvalitetskontroll som bygger på innovativ optisk teknik som klarar av de mest kritiska utmaningarna inom den moderna industrin.

Numera är de en ledande leverantör av analysinstrument med tusentals installationer över hela världen.

De erbjuder ett instrumentprogram i världsklass som finns i olika modeller och många konfigurationer för att uppfylla de specifika applikationskraven i flera branscher: från livsmedels- och dryckesindustrin till läkemedelsindustrin, kemisk industri, petrokemisk industri och textilindustri….

Produktsortimentet är specialiserat på teknik för vätskeanalys med olika och omfattande tillämpningar inom de flesta industrisektorer: analys av brytningsindex, Brix, % Diet, koldioxid, syre, alkohol, extrakt, pH och konduktivitet både i processen och på laboratoriet.

Kontakta oss om du vill ha ett besök eller på annat sätt veta mer.

Tomas Service

Oleinitec Nordic & LUM GmbH attends NRC 2023 – The Nordic Rheology Conference – in Aarhus, Denmark

On the 12-14 of April, Oleinitec will attend NRC in Aarhus, Denmark, to present the LUMiReader X-Ray from LUM GmbH.

Click to read more – Nanoparticle distribution in concentrated transparent and opaque dispersions – LUMiReader X-Ray

We are looking forward to seeing You there!

Link to more information about the conference: https://nordicrheologysociety.org/Home/Nrc

About the supplier:

LUM GmbH was founded in 1994 by the Managing Director Prof. Dr. Dr. Dietmar Lerche as innovative development, production and service corporation. The headquarters are located in Berlin, Germany. The company has an office and application laboratory in France and three subsidiaries: LUM Corporation, USA, LUM (Jiangsu) Instruments Co. Ltd, China, and LUM Japan Co., Ltd.

LUM GmbH consists of a highly qualified, multidisciplinary team of scientists, technicians and engineers. Scientific and measurement-technology expertise has been obtained for decades in:

 • Particle characterization
 • Analysis of suspensions and emulsions, including stability evaluation
 • Determination of adhesive and bonding and strengths
 • Quality assurance and process optimization.

This knowledge and its continuous extension form the basis for customer-oriented problem solving, product developments and services for our national and international customers, working in larger industrial, food, cosmetics, pharmaceutical enterprises and increasingly in the academic sector.

The innovative analytical instruments ‘made by LUM’ are part of standard laboratory equipment in many R&D and QA/QC departments. LUM instruments enable our customers successfully to develop and formulate new and improved products and introduce them onto the market, following our slogan The Next STEP in Dispersion Analysis and Materials Testing.

Read more at https://lum-gmbh.com/Welcome.html