Vi söker en Fältsäljare/Produktchef för Laboratorieinstrument

Microtrac MRB SYNC

Vill du bli en av oss?

Oleinitec Nordic AB är ett kunskapsföretag inom mätteknik och den kompetenta länken mellan innovativ teknik och funktion inom nordisk forskning och industri för material-, vätske- och gasanalys. Vi skapar driftsäkra lösningar med låga underhållskostnader genom kvalificerade behovsanalyser och kontinuerlig uppföljning under instrumentens hela livscykel. Bolaget har 10 anställda i Sverige och vi ingår i finska WEST Invest Group med ca 450 anställda och en omsättning på 85 miljoner €.  Just nu är vi inne i en expansiv fas och söker därför ytterligare en Fältsäljare/Produktchef.

Arbetet på Oleinitec präglas av god laganda där alla är beredda att hjälpa till för att göra våra kunder nöjda. Vi söker därför dig som är både självgående och hjälpsam. Som säljande produktchef har du den primära kontakten med leverantörer och är vår expert på deras produkter och tillämpningsområden. Du driver försäljningsarbetet och ansvarar för befintliga och nya kundrelationer.

Kunderna återfinns framför allt inom R&D och QC i sektorerna för medicinsk forskning, livsmedel och läkemedel.

Oleinitec är ett kunskapsföretag och är distributör för flera välrenommerade tillverkare. Därför är det en spännande utmaning för alla anställda att arbeta här. Vi måste ständigt utveckla oss själva och lära oss om våra olika produkter och applikationer inom flera olika branscher.

Kunderna inom ditt område finns på industrier och universitet över hela Sverige och resten av Norden så du får inte vara rädd för att resa.

Kvalifikationer

  • Minst 5 års erfarenhet av teknisk försäljning i fält (resvan)
  • Minst 2 års eftergymnasial utbildning inom fysik, kemi eller geovetenskap
  • B-körkort
  • Det är meriterande med kunskap inom Biomedicin/Molekylär biofysik

Arbetsbeskrivning i korthet:

  • Produktansvar för flera leverantörer inom ditt arbetsområde.
  • Budget och Försäljningsansvar för produkterna.
  • Bevakning av och deltagande på offentliga upphandlingar.
  • Projektansvar för hela processen kring offert och leverans till utbildning hos kund.
  • Du har stor frihet när det gäller att planera arbetet men förväntas att vara på minst 80-100 kundbesök per år vilket innebär ca 50 hotellnätter i Norden.
  • Arbetet innebär även regelbundna egna utbildningar hos leverantörer i Europa, USA och Japan. Räkna med minst en vecka utanför Norden per år.

 

Ansökan

Ansök till tjänsten senast den 16 februari 2024 genom att skicka CV och Personligt brev till vår VD på ted.ronnevall@oleinitec.se