Rejäla provtagare för representativa prover i gruvor och bulkmaterial

I och med vårt stärkta samarbete med Microtrac kan vi numera även hjälpa till med avancerad provtagning på transportband och större rörledningar. Mark & Wedell kompletterar vårt befintliga program som sträcker sig från manuella provtagare från Sampling Systems till automatiska partikelprovtagare från amerikanska Sentry.

Oleinitec Nordic, Microtrac och Mark & Wedell samarbetar för att erbjuda integrerade lösningar för onlineanalys av partikelstorlek.

I januari 2024 kom nyheten att Microtrac, en ledande leverantör av instrument för analys av partikelstorlek och -form, och Mark & Wedell, en global leverantör av automatiserade representativa provtagningssystem och projektledningstjänster, har ingått ett strategiskt partnerskap för att distribuera Microtracs Camsizer Online-produkter över hela världen som en del av Mark & Wedells JAWO Sampling-affärsenhet.
Partnerskapet kommer att göra det möjligt för kunder inom olika branscher, såsom gruv-, gödsel-, cement-, ballast-, kol-, kemi-, livsmedels- och stålindustrin, att dra nytta av båda företagens kombinerade expertis och erfarenhet av att leverera tillförlitliga, exakta och kostnadseffektiva lösningar för onlineanalys av partikelstorlek. Camsizer Online-produkterna är baserade på Microtracs patenterade teknik för digital 3D-bildbehandling och erbjuder ett brett mätområde, hög upplösning och robust prestanda i tuffa miljöer. Genom att integrera Camsizer Online-produkterna i Mark & Wedells representativa provtagningssystem kommer kunderna att kunna optimera sina processer, förbättra produktkvaliteten och minska energi- och materialförbrukningen.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Mark & Wedell, ett företag med ett gott rykte och en lång historia av att tillhandahålla innovativa och anpassade provtagningslösningar till olika branscher”, säger Markus Pauli, VD för Microtrac MRB.
“Detta partnerskap kommer att stärka vår globala närvaro och göra det möjligt för oss att erbjuda våra kunder en komplett lösning för deras behov av partikelstorleksanalys online.”

“Vi är mycket glada över att gå samman med Microtrac, ett företag med dokumenterad erfarenhet och en ledande position på marknaden för partikelstorleksanalys online”, säger Bjarke Palsson, Co-CEO/Owner på Mark & Wedell. “Detta partnerskap kommer att stärka vår affärsenhet JAWO Sampling och göra det möjligt för oss att utnyttja Microtracs spjutspetsteknologi och know-how för att förse våra kunder med de bästa möjliga representativa lösningarna för partikelstorleksanalys online.”

Nu kan vi på Oleinitec Nordic AB meddela att samarbetet med Microtrac även omfattar Mark & Wedells JAWO-provtagare på svenska marknaden. Kombinationen blir perfekt där vi med vår expertkunskap kring partikelkaraktärisering och mångåriga erfarenhet av Microtracs labinstrument nu även kan hjälpa våra kunder med både onlineprovtagning och onlineanalys.

Video – Camsizer XL

 

Om Microtrac MRB
Microtrac MRB är en innovations- och teknikledare inom partikelkarakterisering och är en del av Verder Scientific. Företaget erbjuder partikelanalys i ett storleksintervall från 0,8 nm till 135 mm. Baserat på olika mättekniker kan ett brett spektrum av analyser av partikelegenskaper utföras på torra pulver och granulat samt i suspensioner och emulsioner. Produktsortimentet omfattar även analysatorer för gasadsorptionsanalys.

Hemsida:  www.microtrac.com 

 

Om Mark & Wedell A/S
Mark & Wedell är en global pionjär inom automatiserade provtagningslösningar och har sedan 1982 utvecklat och producerat ett komplett sortiment av provtagningsutrustning och kompletta lösningar för att ta representativa prover från bulkmaterial och pulver genom sitt helägda dotterbolag JAWO Sampling A/S.

Hemsida:  www.mark-wedell.com/mw-jawo-sampling

 

Kontakta oss idag om du vill veta mer!