Längre hållbarhet och stabilare ölsmak: Maselli LP20 är verktyget för stora och små mikrobryggeriers kvalitetskontroll

I en perfekt värld skulle ölet smaka likadant vid buteljeringen som i slutet av hållbarhetstiden. I verkligheten börjar öl genomgå smakförändringar så snart det lämnar bryggeriet. Följaktligen är smakinstabilitet nu ett av bryggeriindustrins mest kritiska kvalitetsproblem.

Med lanseringen av den nya LP-serien har Maselli vidareutvecklat LP20 – Portable and Laboratory CO2/O2 Analyzer – det perfekta verktyget för mikrobryggerier som behöver utföra noggranna CO2- och O2-analyser både i produktionen och i QC-laboratoriet på sin anläggning.

Vad menar vi med “bärbar och laboratorieanalysator”?
– Med sina bärbarhetsfunktioner och sina egna uppladdningsbara batterier kan LP20 tas med överallt och användas direkt från tankarna vid din produktionslinje för att övervaka ölet i olika steg av bryggningsprocessen.
– Med sin enkla anslutning till Maselli Automatic Sampler SL01 kan LP20 också användas i laboratoriet. Provtagaren kan hantera alla typer av behållare, inklusive burkar, flaskor och PET.

Hur fungerar det?
Utrustningen fungerar genom att kombinera bestämning av CO2-innehållet baserat på Henrys lag med en optisk O2-mätning för att säkerställa snabb och otroligt exakt analys.
Alkoholbestämning är också ett alternativ om du behöver det.
Inte bara öl … LP20 passar inte bara för ölindustrin utan även för mätning av mousserande vin, seltzer eller andra kolsyrade drycker.

Ord från en expert!
Maselli LP20 framgångsrika fall på Birrificio della Granda

Birrificio della Grandas erfarenhet av LP20-utrustningen har visat sig vara mycket framgångsrik. Bryggeriet kan nu garantera sina konsumenter en högkvalitativ produkt med rätt CO2-värden och syrenivåer för att säkerställa ölens hållbarhet och ursprungliga smak över tid.
I denna kundsuccéberättelse berättar Ivano Astesana – bryggeriets ägare – om della Grandas erfarenhet av LP20 och Maselli i allmänhet.

Klicka på länken för att höra direkt från en kund vad han tycker:
Birrificio della Granda på YouTube

 

Om tillverkaren:
Maselli grundades redan 1948 och är fortfarande ett familjeföretag som kan glädja sig med 3 generationer av konsekvent tillväxt.

Deras huvudkontor ligger i Parma, Italien, med ett världsomspännande nätverk av systerföretag, distributörer och agenter för att betjäna den globala marknaden både när det gäller försäljning, support och service.

Masellis uppdrag har alltid varit att studera, konstruera och tillverka analysatorer för inline- och laboratoriekvalitetskontroll som bygger på innovativ optisk teknik som klarar av de mest kritiska utmaningarna inom den moderna industrin.

Numera är de en ledande leverantör av analysinstrument med tusentals installationer över hela världen.

De erbjuder ett instrumentprogram i världsklass som finns i olika modeller och många konfigurationer för att uppfylla de specifika applikationskraven i flera branscher: från livsmedels- och dryckesindustrin till läkemedelsindustrin, kemisk industri, petrokemisk industri och textilindustri….

Produktsortimentet är specialiserat på teknik för vätskeanalys med olika och omfattande tillämpningar inom de flesta industrisektorer: analys av brytningsindex, Brix, % Diet, koldioxid, syre, alkohol, extrakt, pH och konduktivitet både i processen och på laboratoriet.

 

Kontakta oss på Oleinitec om du vill veta mer!