Hyxo

HyXo Oy

HyXo Oy är finskt familjeföretag med nästan 50 års erfarenhet inom sitt område. Under årens lopp har HyXos kompetensområde utökats från vattenbehandling till att idag omfatta lösningar, produkter och tjänster för processmätning, vattenbehandling, process- och laboratorieutrustning.

Omsättningen var cirka 14,2 miljoner euro år 2016 och har idag ca 50 anställda. Vi representerar kända finländska tillverkare och leverantörer från Europa och Nordamerika.

HyXo Oy ingår i HyXo-koncernen som även omfattar Oleinitec Nordic AB som arbetar på laboratorie- och processanalys-marknaden i Sverige och Danmark. HyXo Oy är också delägare i danska vattenbehandlingsföretaget Silhorko-Eurowater AS. Eurowater har egna kontor i 12 europeiska länder. HyXo Oy har även systerföretaget Filter-Group som arbetar inom vattenbehandlings- och energimarknader i Baltikum och Östeuropa. I hela koncernen arbetar cirka 700 personer och en årlig omsättning på 170 miljoner euro.

Professionalism & ansvar

HyXos värderingar är professionalism och ansvar. Detta visar sig naturligtvis i vårt dagliga arbete men också i vårt engagemang för att utveckla vår personal och vår produktportfölj. Grunden för vårt arbete är att genom analys av uppgiften presentera innovativa lösningar och tjänster för våra kunder. För att kunna göra detta har vi valt endast kända och pålitliga varumärken och leverantörer till vår portfölj. Detta säkerställer att vi kan erbjuda våra kunder den nivå av kvalitet de förväntar sig.